Το σαλικυλικό οξύ για ένα δέρμα πιο όμορφο


  • Το σαλικυλικό οξύ: εισαγωγή
  • Χημική ανάλυση
  • Εφαρμογή
  • Το σαλικυλικό οξύ: ενδείξεις
  • Κίνδυνοι, αντενδείξεις και παρενέργειες

Το σαλικυλικό οξύ: εισαγωγή

Υποστηρικτή της βήτα-υδροξυ οξέα, σαλικυλικό οξύ και ένας γνωστός παράγοντας απολέπισης που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για να προετοιμάσει τρίβει ή χημικά peeling.

Έως ότου χρησιμοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια σαλικυλικό οξύ και στον ιατρικό τομέα για μετρίως αντιπυρετικές ιδιότητες του και την ήπια αντιφλεγμονώδη δράση, σήμερα, στη θεραπεία, και άφησε τη σκηνή επειδή θεωρείται πολύ ερεθιστικό για το γαστρικό βλεννογόνο και του οισοφάγου. Επί του παρόντος, η χρήση του σαλικυλικού οξέος και κατά συνέπεια περιορίζεται στο καλλυντικό πεδίο εφαρμογής: εξαιρετική αρετές του κερατολυτική και εξομάλυνση καθιστά το μόριο πολύ κατάλληλο για την αποτελεσματική καταπολέμηση της ακμής φλυκταινοβλατιδώδες της ήπιας και μέτριας οντότητα. Αλλά οι χρήσεις του σαλικυλικού οξέος δεν περιορίζονται απλώς σε αυτή τη θεραπεία. Ολόκληρο το άρθρο θα ξέρουμε καλύτερα αυτό το ισχυρό μόριο με εξαιρετικές ιδιότητες απολέπισης.

Χημική ανάλυση


Στη χημεία, το σαλικυλικό οξύ και 2-υδροξυβενζοϊκό οξύ που ονομάζεται, που προσδιορίζονται από το μοριακό τύπο C7H6O3. Το μόριο προέρχεται από την ενζυματική υδρόλυση του σαλικίνη, salicoside γλυκοζίτη εξάγεται από ιτιά (Salix alba). Στη φύση, το σαλικυλικό οξύ βρίσκεται σε πολλά φυτά, με τη μορφή των εστέρων, ιδιαίτερα στα φύλλα γωλθερίας (Gaultheria procumbens).
Σαλικυλικό οξύ, που διατίθεται σε μορφή λευκής κρυσταλλικής σκόνης ή βελόνα λεπτό και άχρωμο, έχει μια γλυκιά γεύση κατά την πρώτη, τότε πικρή. Υποβάλλεται στη δράση ηλιακού φωτός, το μόριο μεταβάλλεται στο φυσικό χρώμα του. Σε αλκοόλη, αιθέρα, ακετόνη και χλωροφόρμιο.
Πέραν του ότι έχει ιδιότητες κερατολυτική / απολεπιστικά, σαλικυλικό οξύ και χρησιμοποιούνται επίσης για τις αρετές της βακτηριοστατική, αντι-μούχλα και ξήρανση.

Εφαρμογή

Εφαρμόζεται στο δέρμα, το σαλικυλικό οξύ δρα ως ισχυρή κερατολυτικήΜε άλλα λόγια, το μόριο και είναι σε θέση να σπάσει επιλεκτικά την αλυσίδα της κερατίνης πρωτεΐνης, αφθονία στα κερατινοκύτταρα. Δεν ασκεί καμία επίδραση επί άλλων κεράτινη στιβάδα: για το λόγο αυτό, το μόριο και καλώς ανεκτή από τα κύτταρα παρακάτω, σαφώς στερείται ίχνος της κερατίνης.


Στο δέρμα, το σαλικυλικό οξύ, μειώνει τις δυνάμεις της συνοχής των κερατινοκυττάρων: με αυτόν τον τρόπο, ευνοείται απολέπιση του υπερμελαγχρωμα- κερατινοκυττάρων, ενώ ενθαρρύνει την ανανέωση των κυττάρων. Το τελικό αποτέλεσμα που προωθούνται από το σαλικυλικό οξύ και εκπληκτικά νέα κερατινοκύτταρα, είναι λιγότερο πλούσια σε μελανίνη, δίνουν στο δέρμα μια ομοιόμορφη, λεία και φωτεινή.


Έχουμε δει ότι σαλικυλικό οξύ και να αξιοποιηθεί επίσης για τους βακτηριοστατικές ιδιότητες και καταπραϋντική: Η ουσία, στην πραγματικότητα, διεισδύει γρήγορα σε ερεθισμένες βλάβες άριστα ασκούν αυτές τις λειτουργίες, χωρίς να προκαλεί φαινόμενα ερεθισμού εμφανής.
Σε καλλυντικά, σαλικυλικό οξύ και χρησιμοποιείται σε συγκέντρωση που κυμαίνεται από 1 έως 2% (σε ποσότητα μεγαλύτερη είναι η χαμηλότερη και το ρΗ του καλλυντικού που χρησιμοποιείται). Στο εξωτερικό ιατρείο, όμως, το μόριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αλκοολικό διάλυμα σε μία συγκέντρωση που κυμαίνεται από 20 έως 30%: σε μια τέτοια περίπτωση, το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται για επιφανειακές επεξεργασίες και μέτριας βάθος.

Το σαλικυλικό οξύ: ενδείξεις

Η κύρια ένδειξη του σαλικυλικού οξέος και την προετοιμασία χημικά πίλινγκ, τρίβει ή κρέμες κατά της ακμής φλυκταινοβλατιδώδες ήπια ή μέτρια: αφαιρώντας το φις της κερατίνης, το μόριο αυτό είναι σε θέση να απαλλαγούμε από το τριχοσμηγματογόνων θύλακα ορατή μείωση των σημείων και τα συμπτώματα της διαταραχής. Επιπλέον, το σαλικυλικό οξύ διεισδύει γρήγορα σε ερεθισμένες βλάβες της ακμής ασκώντας μια εξαιρετική βακτηριοστατική και καταπραϋντικό. Για το σκοπό αυτό, απαιτείται γενικώς 4-6 συνεδρίες, σε απόσταση το ένα από το άλλο κατά τουλάχιστον 21 ημέρες.


Γνωρίζατε ότι ...


Ομοίως σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ κρέμες αποδειχθεί επίσης πιστοί σύμμαχοι της ομορφιάς ενάντια στις βλάβες της ακμής. Ωστόσο, αυτά τα δύο μόρια εμφανίζουν μία σημαντική διαφορά: ενώ το σαλικυλικό οξύ και επίσης ενδείκνυνται για την ταχύτητα η θεραπεία της φλεγμονώδους διαδικασίας (που παράγεται από την ακμή Papulosa), το γλυκολικό οξύ και αποτελεσματικές μόνο για την αγωγή της ακμής μόνο μετά την φλεγμονή και επιλύθηκε.


Εκτός βλατιδώδης ακμής, το σαλικυλικό οξύ ενδείκνυται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Ακμή κατά τη διάρκεια comedonal και οζώδης ακμή
  • Rosacea
  • Σκούρες κηλίδες στο δέρμα που σχετίζονται με την φωτογήρανση (τυπική κατάσταση υπέρχρωση της μέσης ηλικίας και άνω)
  • Μέλασμα ή χλόασμα (μάσκα εγκυμοσύνης)
  • Διαταραχές του τριχωτού της κεφαλής: πιτυρίδα, ψωρίαση (max συγκέντρωση του σαλικυλικού επιτρέπεται από το νόμο στα καλλυντικά για Κάλους, κάλους και υπερκεράτωση γενικά.
  • Κονδυλωμάτων (για περισσότερες πληροφορίες: Διαβάστε το άρθρο για τα ναρκωτικά για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων)

Απολέπιση του δέρματος, σαλικυλικό οξύ διευκολύνει την απορρόφηση άλλων δραστικών συστατικών, ιδιαίτερα ενυδατικούς παράγοντες, μαλακτικά, τα θρεπτικά συστατικά κλπ .. Ιδιαίτερα κατάλληλα για το σκοπό αυτό είναι οι κρέμες για το υαλουρονικό οξύ, είναι σε θέση να ασκήσει μια εξαιρετική ενυδατική δράση (και ρυτίδων).

Κίνδυνοι, αντενδείξεις και παρενέργειες

Το αποτέλεσμα κερατολυτική σαλικυλικό οξύ μπορεί να ασκηθεί σε μια μάλλον προφανής: στην πραγματικότητα, δεν είναι ασυνήθιστο ότι, μετά την εφαρμογή του προϊόντος στο δέρμα, είναι να σχηματιστεί παχιά, σκούρα μπαλώματα των κερατινοκυττάρων. Ωστόσο, αυτή η παρενέργεια τείνει να εξασθενίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Δεν υπάρχουν ειδικές αντενδείξεις για τη χρήση κρεμών ή άλλα καλλυντικά παρασκευάσματα με σαλικυλικό οξύ, με εξαίρεση - φυσικά - για την αλλεργία σε σαλικυλικά.
Συνιστάται να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια όλης της θεραπείας με σαλικυλικό οξύ: Η ουσία αυτή, στην πραγματικότητα, λέπτυνση του φυσικού φραγμού της κεράτινης στιβάδας, το δέρμα καθιστά εξαιρετικά ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία. Για το σκοπό αυτό, εκτός από την αποφυγή όσο το δυνατόν περισσότερο την άμεση έκθεση στον ήλιο (και συνεδρίες μαυρίσματος), σας προτείνουμε την εφαρμογή αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 50).


ΣΗΜ

  • Το σαλικυλικό οξύ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται - είναι για τοπική εφαρμογή, από το στόμα - άτομα αλλεργικά σε σαλικυλικά. Μια αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως σημειώνεται μεταβολή του χρώματος του δέρματος, δερματικό εξάνθημα, κνίδωση, οίδημα των χεριών και των ποδιών, ερυθρότητα του οφθαλμού, αναφυλαξία (ακραίες περιπτώσεις)
  • Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ σε παιδιά μικρότερα των 3 ετών